Zelfbeminning en het Yoni-ei

Je wilt voelen dat je leeft 

Bruisen van de energie en genieten van seksualiteit, met of zonder partner. Je wilt trots zijn op je lichaam. Dat verandert is omdat je moeder bent geworden, of omdat je ouder wordt. Je wilt van jezelf houden en maling hebben aan je putjes, vetrolletjes en rimpels.

Je verlangt naar verbinding, vertraging, meer energie en meer genot. Soms is het er, maar het is ook zo weer weg en je vraag je af: ‘Er moet toch meer zijn dan dit?’ Want dat is wat je innerlijk weten je vertelt. Je verlangt naar meer verdieping in je seksualiteit.

Je wilt terug naar de magie die zo gewoon was toen je verliefd werd. En je weet dat het niet van je leeftijd afhangt, of van hoe lang je bij elkaar bent. Je wilt je veilig voelen als je intiem bent, zodat je makkelijker in opwinding komt en meer genot ervaart. Je weet alleen de weg nog niet.

En je komt niet verder

Seks is steeds meer een ding geworden en je mist spontaniteit en intimiteit. Je voelt je verloren en verward, omdat anderen het veel beter lijken te hebben. En de media laat je geloven dat er iets mis met je is. 

Je bent te vaak moe en je bent het zat om aan de standaard van anderen te voldoen. Je wilt zelf je koers bepalen, maar je weet niet meer waar je echt blij van wordt. Je geluk glipt door je vingers en je weet niet hoe je het tij keert.

Je wilt gewoon normaal zijn

En op een open en veilig manier met seksualiteit om kunnen gaan. Er zonder schaamte over kunnen praten, ook naar je kinderen toe. Want je hebt wel door dat porno op een bepaalde manier schadelijk is, maar je kunt er de vinger niet op leggen.

Zelfbeminning

Jezelf beminnen is fase drie van seksualiteit en leert je opnieuw genieten van jezelf en van seksualiteit. Het verbindt je hart met je bekken, zodat je van jezelf gaat houden. Het haalt je onschuld terug en heelt trauma’s. Je ontdekt dat je normaal bent. Dat we allemaal opgebouwd zijn uit dezelfde onderdelen, maar dat we allemaal anders zijn afgesteld.

Yoni-ei

Het Yoni-ei helpt je om dieper in je onderbuik aanwezig te zijn. Dat je onder je middenrif kunt voelen wat je prettig vindt en wat niet. Jij bent de enige die dat kan doen. En zodra je die verantwoording op je durft te nemen, zet je de eerste stap naar onafhankelijkheid en zelfstandigheid. Zodat je leeft vanuit overvloed en niet langer vanuit een tekort.

Zelfbeminning en het Yoni-ei 

Laat je voelen dat je niet de enige bent die aan het pionieren is met zelfbeminning en zelfliefde. Hoewel het oeroude kennis is, is voor de meeste vrouwen ondersteuning onontbeerlijk. Door allerlei redenen is de verbinding tussen je hart en je bekken verstoord geraakt wat het moeilijk maakt om van jezelf te houden en jezelf te beminnen. Liefde voor jezelf kun je niet zomaar ergens kopen. Het is een kracht die ontstaat wanneer je de verbinding tussen je hart en je bekken herstelt.

Je zult tijdens de training iedere keer weer nieuwe dingen ontdekken 

En situaties meemaken waar je vragen over hebt. Je gaat dingen voelen die je lang geleden hebt weggestopt en wat is het fijn wanneer je daar, in je eigen taal, met een sister over kunt praten. Die je begrijpt omdat ze dezelfde weg loopt. Zo ontstaat er sisterhood die ook blijft als de training ‘Zelfbeminning en het Yoni-ei’ afgerond is. 

Op het pad van zelfbeminning ga je jezelf echt leren kennen. Dat is super leuk en spannend tegelijkertijd, want je ontmoet jezelf. Trainend in een groep ontdek je dat we allemaal tegen ongeveer dezelfde dingen aanlopen en dat je niet de enige bent die zich ergens voor schaamt en vragen heeft over seksualiteit.

Voor de duidelijkheid: tijdens de gehele training blijven de kleren aan en er vinden geen seksuele handelingen plaats.

Deze fantastische training is minimaal € 1200,- waard, maar omdat het een pilot is betaal je slechts € 650,-. De training bestaat uit vijf geheel verzorgde dagen, inclusief koffie, thee, een heerlijke lunch, fruit, koek en chocolade, vijf meditaties én vier calls. Zodat je tussen de live dagen (anoniem) al je vragen kunt stellen.

Let op: er is slechts plek voor tien vrouwen. Er zijn nog 4 plaatsen beschikbaar. Meld je op tijd aan en voorkom dat je op de wachtlijst komt. De data zijn 24 april, 8 en 22 mei, 12 en 26 juni.

Vragen die tijdens de lesdagen aan bod komen zijn:

 • Wat maakt seksualiteit zo’n reusachtige creative kracht?
 • Hoe leer ik omgaan en vertrouwen op die sterke kracht in mijzelf?
 • Hoe maak ik contact met mijn baarmoeder?
 • Wat kan ik doen wanneer het mij overweldigd?
 • Hoe creëer ik ruimte en rust in mijn leven?
 • Hoe leer ik stress-vrij te zijn als het om mijn seksualiteit gaat?
 • Wat is het verschil tussen seksuele bevrediging en seksuele vervulling?
 • Hoe kan ik gewoon genieten van seksualiteit?
 • Waarom weet bijna niemand van deze kennis?
 • Kan ik hier werkelijk wijs van worden?
 • Hoe geef ik deze kennis en wijsheid door aan mijn dochters of andere vrouwen en meisjes?

Reviews 

Marlène

Ik ging met frisse tegenzin heen maar elke keer als ik er was smolt de weerstand en ik ben blij dat ik er aan meegedaan heb. Ik heb er het meest aan gehad dat ik mijzelf heb durven open stellen en dat ik daar geen kater aan over heb gehouden. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik dingen heb gezegd die ik niet had willen zeggen.

Ik hoopte dat mijn sexproblemen opgelost zouden zijn, maar dat is niet gelukt. Daar heb je twee mensen voor nodig. Desondanks zou ik het elke vrouw volmondig aanbevelen!

Ageeth

De Kracht van Zelfbeminning is voor mij echt een steun in de rug. Ik vind het fijn om ervaringen met elkaar te delen en te horen hoe anderen het huiswerk uit de training ervaren.

Ik heb geleerd dat mijn baarmoeder en eierstokken er wel toe doen, ook al ben ik geen moeder. Dat ik ze op een positieve manier kan gebruiken en dat ik er ‘medicijn’ mee kan maken. Ik voel mij nu veel krachtiger.

Adriana

Ik vond de training moeilijk in het begin en pijnlijk. De eerste keer voelde het onwennig en ik voelde me onzeker. Daarna heeft het mijn verwachtingen overtroffen. Het is fijn om dit met andere vrouwen te delen, daar heb ik ook het meeste aan gehad.

Ik heb gedurfd om openlijk te delen wat er bij mij speelt. Ik vond het moeilijk om de pijn uit te spreken en was bang voor oordelen. De grap is dat alle vrouwen deze pijnen herkennen. Dit maakt het makkelijker om mijzelf te zijn. Ik ben normaal!

Een goede training zorgt ervoor dat je verandert. En dat roept weerstand op, want je weet immers niet hoe je zal zijn na de verandering. Je krijgt vragen, want het is bij iedereen net iets anders. Het is nieuw dus je voelt je af en toe onzeker. Tijdens de training wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed, zodat je rustig en in je eigen tempo doorgaat. Je hoort bijvoorbeeld van elkaar hoe je ineens keuzes maakt die je dienen. Of je vindt werk wat echt bij je past of je gaat gezonder eten, zodat je beter voor je kinderen kan zorgen.

De training beslaat vijf vrijdagen, vier calls en vijf meditaties voor thuis. Tijdens de training worden de technieken van zelfbeminning gebruikt als leidraad. Je hebt al enige kennis, of je wilt dit graag leren, over zelfbeminning, transformatie seksualiteit, vallei orgasme of witte tantra.

Je zult het zelf moeten doen, maar het hoeft niet alleen. Je komt vijf keer samen. Je deelt alleen wat je wilt delen. Je schrijft bijvoorbeeld een brief aan je baarmoeder en we gaan dieper in op de anatomie van de vrouwelijke organen.

Doordat je vijf dagen met elkaar traint, ontstaat er een bedding die ruimte biedt aan bijvoorbeeld schaamte. We schamen ons allemaal ergens voor, maar het is niets anders dan pijn onderdrukken. Die pijn vrij maken geeft ongelofelijk veel opluchting en ruimte voor plezier. Tijdens de calls, die een soort digitale vrouwencirkel zijn, kan ik je vragen anoniem beantwoorden, als je ze van te voren mailt.

Je zult zien dat je veel gemeen hebt met de vrouwen in de groep en dat er vaak dezelfde thema’s spelen. Zoals tijd nemen voor jezelf, kiezen wat goed is voor jou en daar zonder schuldgevoel van genieten, van jezelf leren houden, jezelf opnieuw leren voelen en plezier beleven aan seksualiteit. Na deze training durf jij jezelf op de eerste plaats te zetten, gezond egoïsme noem ik dat. Dat heb je nodig want:

‘Een moeder kan wel voor acht kinderen zorgen, maar acht kinderen niet voor een moeder’ 

Opbouw van de training

De dagen hebben een vaste opbouw: we beginnen altijd met ontspanning en klankschalen en er is ruimte om vragen te stellen. Elke dag heeft een thema. We verdiepen ons in de fascinerende vrouwelijke anatomie, we mediteren met de drum en de Udu en we praktiseren zachte bindweefsel-oefeningen: Chi Kungs. Je versterkt de band met je Yoni-ei en je deelt gedurende de dag waar je liefdevolle aandacht voor wilt.

Dag 1 Van jezelf houden, hoe dan?

We doorlopen de techniek van zelfbeminning, zodat je zeker weet dat losgekomen energie veilig door je lichaam stroomt. We kijken naar de verbinding die er loopt tussen je hart en bekkenbodem en oefenen ‘de helende klanken’, zodat emoties getransformeerd worden. Het is de dag van de initiatie met het Jade-ei. We brengen het ei niet in, maar je maakt er fysiek, energetisch en emotioneel contact mee. Het Yoni-ei wordt de komende maanden je beste vriendin. Lees meer

Dag 2 De schaamte voorbij 

We gaan onderzoeken waar je je voor schaamt, of het je dient en hoe je uit die onmacht-situatie kunt komen. Je komt erachter dat je sisters dezelfde gevoelens hebben. Je omarmt je schaduwkanten en daalt diep af naar de voedende Yinne kracht die de basis is van elke vrouw. Je neemt de regie over je leven en brengt de magie terug in het leven van alledag. Vanaf deze dag kún je het Yoni-ei inbrengen. Lees meer

Dag 3 In contact met je schat 

Je reist af van je denkende hoofd naar je wetende buik waar je intuïtie op je wacht. Het is bittere noodzaak dat jij weer in contact komt met je Yoni, omdat daar je creatie-kracht vandaan komt. Je lichaam is een creatie op zich, waar je nog veel meer mee kunt creëren. Weet je dat je baarmoeder het enige orgaan is dat in twee werelden leeft? Ze droomt onze kinderen naar aarde en ze geeft je inspiratie en levendigheid. Lees meer

 

Dag 4 De reis naar je Yoni 

Je Yoni is je heilige tempel. Ze verschaft je toegang tot de wijsheid  en de oerkracht van de oermoeders, waar je door de vrouwenverkettering van vervreemd bent geraakt. De mannelijke kant in onszelf is op de voorgrond komen te staan, maar die is snel en vluchtig en voor vrouwen de snelweg naar een burn-out. Als je het mannelijke en vrouwelijk in jezelf verbindt ontstaat er een kracht en maak je de reis naar wijze vrouw. Lees meer

Dag 5 Blij dat ik Vrij 

Meer dan ooit lopen vrouwen weg bij hun ziels-missie of hun partner, omdat ze hun seksuele energie niet durven vertrouwen. Ze gaan nog harder werken, passen zich nog meer aan en ze hopen dat ze zo de liefde krijgen waar ze naar hunkeren. Als iets confronterend is, dan is het wel seksualiteit. Door het lopen van de Kabbalah, herken en transformeer je wat je nodig hebt voor een liefdevolle relatie. Met jezelf en je partner. Lees meer

Yoni eieren worden steeds populairder

 Je kunt ze in bijna elke stenenwinkel kopen en worden aangeboden als knuffelsteen. Je neemt je ei mee naar huis, brengt haar in en dan? Als je al iets merkt is het meestal niet wat je ervan verwacht. Dat komt omdat je niet geleerd wordt hoe je ermee traint en met welke steensoort je dient te beginnen.

Elk soort ei heeft haar eigen uitwerking. Als de steensoort zuiver is heeft het zelfs een krachtige uitwerking in je lichaam. Dus let op met wat je in je vagina brengt. Anders heeft het ei een ongewenst of zelfs tegenovergesteld resultaat. Begin veilig met een nefriet Jade-ei van goede kwaliteit. Nefriet Jade is niet poreus en zal niet door de zuurgraad van de vagina aangetast worden.

Een zuiver nefriet Jade-ei heeft een zachte, kalmerende werking en zorgt ervoor dat je aanwezig blijft in je bekkengebied. Ze helpt je bij het opheffen van spanningen en blokkades, zodat je ontkrampt. Je versterkt de gevoeligheid van je seksuele organen en je komt meer in je lijf. Je intuïtie neemt toe en je vergroot je plezier tijdens het vrijen.

Houd het ei niet gedurende de hele nacht in

Als er weefsel verzwakt is, kan het meer uitrekken door de constante lichte druk van het gewicht van het ei. Vergelijkbaar met de lichte druk die een beugel geeft, zodat je tanden een andere stand krijgen. 

Het nefriet Jade-ei helpt je om contact te maken met diepere lagen in jezelf en in je seksualiteit. Om je grenzen te bewaken en te voelen. Je wordt je bewust of je je veilig voelt of gespannen. Wanneer je je eitje niet goed vast kunt houden betekent het dat je je onveilig voelt en energie lekt. Wanneer je je eitje niet los kunt laten draag je teveel spanning bij je. Teveel of te weinig spanning in je bekkengebied beïnvloed je leven. Het werkt in je voordeel wanneer je vertrouwd raakt met je gehele lichaam.

Veilig leren werken met het Jade-ei te leren kan tijdens de training ‘Zelfbeminning en het Yoni-ei’. Vijf vrijdagen van september tot december. Je wordt meegenomen op het pad van zelfliefde, vrouwelijkheid, seksuele onschuld, speelsheid en gezondheid. De gehele training is minstens 1200,- euro waard, maar omdat het een pilot is, is je investering voor deze bijzondere training slechts € 650,-. Let op: er is slechts plaats voor tien vrouwen.

Je brengt zelf je Jade-ei mee. Jade is een verzamelnaam van verschillende mineralen als jadeïet en nefriet. Maar ook serpetijn, aventurijn of groen geverfde stenen worden aangeboden als jade. Heb je al een eitje of overweeg je er één te kopen, laat je dan goed informeren. Er is veel verschil in kwaliteit en prijs. Een nefriet Jade-ei van goede kwaliteit kun je hier aanschaffen.

Waarom trainen in een groep?

Je hebt een gevoelskant en een denkkant. De extreme voeler en denker ken je wel: respectievelijk de zweefteef en de verstrooide professor. De één voelt veel en de ander weet veel, maar wijs zijn ze geen van beiden. Alleen als je ze samenvoegt leidt het tot wijsheid. 

Het verbinden van beide kwaliteiten, die elke vrouw in zich draagt, kun je gemakkelijker in een groep. Het verwoorden van je gevoelens is een uitdaging, waar je de hulp van een groep onontbeerlijk is. Net als bij het afdalen naar je diepste gevoelens.

De tijd van ‘zelf doen’ is voorbij. Je bent nu een grote meid, die slim genoeg is om te begrijpen of te voelen, dat het onderling samen zijn met vrouwen noodzakelijk is. Een groep in deze veilige vorm en setting is als een parel. Die vindt je niet op het schoolplein, op je werk of in de supermarkt.

Dus gun jezelf deze training, het is van onschatbare waarde als je in jezelf durft te investeren! Zo laat je aan je sisters, dochter en kleindochter, nichtjes, buurmeisjes en onze dochters zien wat het inhoudt om een vrouw te zijn en waar ze tot in staat is.

 © 2019 Mogelijk gemaakt door Rianne Weijer, www.eenwebsiteineenweek.nl