Wat is Zelfbeminning nu precies?

Zelfbeminning is fase drie van een adequate seksuele ontwikkeling. Seksuele ontwikkeling kun je namelijk onderdelen in vier fases. Fase één en twee zijn in het Westen algemeen bekend. In fase één ontdek je jezelf en in fase twee ga je met iemand anders experimenteren. Idealiter gezien ontdek je jezelf in alle onschuld en leer je jezelf goed kennen. Maar helaas is de realiteit anders.

Door religie, opvoeding en misbruik komt bijna niemand ongeschonden door fase één heen. Wanneer je dan met een ander gaat experimenteren komt dat niet vanzelf goed. Voor veel vrouwen en in menig relatie wordt sexualiteit een ding. Er komen verwijten, onzekerheid, pijn en verdriet, terwijl je er plezier aan wilt hebben.

Om uit deze impasse te komen moet je doorgroeien naar fase drie. Fase drie is het beminnen van jezelf. Je maakt een nieuwe start waarbij je in een veilige omgeving contact maakt met jezelf. Met je lichaam, hoe je lichaam voelt en welke gevoelens dat losmaakt.

Je opent je hart voor jezelf. 

Het is een genezende en helende fase waarin je de weg terug vindt naar jezelf. Hoe ver je ook bent afgedwaald. Het is een mengeling van lief voor jezelf zijn, speelsheid, verassing en hoop. Van je sterk voelen en veel energie hebben en jezelf opnnieuw ontdekken en lief vinden.

Zelfbeminning doe je in je ééntje met de deur op slot. Vanuit zachtheid in plaats van wilskracht. Je neemt de tijd en ruimte om af te dalen naar je bekken, zodat je die met je hart kunt verbinden.  Je liefdesleven komt in een stroomversnelling. Je orgasmes worden intenser of je je krijgt je eerste. Je gaat meer plezier beleven.

Bij zelfbeminning gaat het erom dat je geniet. Je wordt stap voor stap begeleidt tijdens de training en als je wilt in de groepstraining ‘Zelfbeminning en het Yoni-ei’.

Wanneer je jezelf leert beminnen kun je door naar fase vier, het beminnen van de ander. Het is niet nodig dat je partner ook aan zelfbeminning doet. Als jij traint verander je en dus ook je relatie.

Het groeien van Wijsheid

Ten diepste gaat zelfbeminning over zelfliefde en het laten groeien van je bewustzijn. Hoewel de definitie van bewustzijn discutabel is, iedereen omschrijft het anders en niemand weet precies wat het inhoudt, weet je waarschijnlijk één ding wel. Je wilt er meer van. Je wilt een groter bewustzijn waarin je doorgroeit naar wijsheid.

Iedereen wil een wijze vrouw of man worden en alle ouders gunnen hun kinderen ook dat ze wijs worden. En voor jou grootouders hebben hun ouders hetzelfde gewenst, maar zie je ook wijze mensen in je omgeving? Mensen waar je naar toe kunt gaan met grote levensvragen, relatie problemen of vragen over de opvoeding van je kinderen? 

Waneer je lichaam is uitgegroeid, is het mijn inziens je taak om vanaf dat moment je bewustzijn te laten groeien. Dat is de bedoeling van het leven. Daarvan uitgaande zouden alle verzorgingshuizen barstensvol moeten zitten met wijze mensen. Ik kan uit ervaring zeggen dat dit niet het geval is. Wat is er gebeurd?

Wijsheid is geen kennis maar een kracht 

Het ontstaat wanneer je en veel energie kunt genereren en de balans vindt tussen het vergaren van kennis en het doorvoelen hiervan. Wijsheid kan pas ontstaan wanneer je meer energie hebt dan dat je nodig hebt voor je gezondheid. Met dat energieoverschot kun je door training je bewustzijn vergroten. Omdat we dit niet leren zitten onze verzorgingstehuizen voor met mensen die slechts een schimp zijn van wie ze ooit waren. Dat kan anders.

Echter, je hebt daar een enorme hoeveelheid energie voor nodig

Veel meer dan dat je uit voeding of rust kunt halen. Goed nieuws. Omdat je eierstokken, en bij de mannen de testikels, rechtstreeks in contact staan met de Aarde en dag en nacht de aarde-energie verzamelen, draag je een latent overschot in je. Door de Vallei techniek haal je de energie uit je eierstokken rechtstreeks het lichaam in. Omdat je bekken zich door het trainen opnieuw verbindt met je hart, kan de energie verder doorstromen en komt de weg naar je geest vrij.

Zo ontstaat het begin van wijsheid

Om het uit te laten groeien tot iets zo groots dat je de samenleving positief beïnvloed heb je de hulp van andere vrouwen nodig. Een wijze vrouw kun je niet in je ééntje worden. Daarvoor heb je andere vrouwen nodig. De kracht die nodig is om wijsheid te laten ontstaan word gevormd door vrouwen samen, onder andere tijdens de cursus ‘Kracht van Zelfbeminning’. We moeten allemaal onze vrouwelijke wijsheid samenvoegen opdat er Wijsheid voor ons allen ontstaat.

 

Als het pijn doet

Veel vrouwen nemen om verschillende reden onbewust afstand van hun seksuele organen. Ze trekken zich terug tot boven het middenrif en kunnen niet goed meer voelen wat daar beneden gebeurt. Grenzen worden overschreven en je voelt pijn. Zowel fysieke als emotionele.

Het middenrif verkrampt, de schouder gaan omhoog en de kaken op elkaar. Zonder dat je het doorhebt ontstaat er spanning in je lichaam. Ook in je bekkenbodem, waardoor je nog meer pijn en ongemak als bijvoorbeeld urineverlies krijgt. Je bevindt je in een vicieuze cirkel.

Er is nog iets

Je seksuele organen nemen geen afscheid van jou. Je eierstokken blijven je hele leven lang seksuele energie genereren. De meest krachtigste energie die je hebt, gaat een eigen leven leiden binnen je lichaam. Zonder dat je het door hebt. Dit leidt onder andere tot dwangmatig handelen, verslavingen en depressiviteit. Je emoties gaan met je aan haal en je herkent jezelf niet meer.

Er is een oplossing en dat is Zelfbeminning. Zodat je leert hoe je je seksuele energie netjes beheert en constructief gebruikt.

 © 2019 Mogelijk gemaakt door Rianne Weijer, www.eenwebsiteineenweek.nl