8 juli Webinar ‘Blij met elkaar als Minnaar’

Je wilt van elkaar genieten 

Elkaar ontdekken en plezier hebben. In bed, maar ook in je dagelijks leven. Want je zoekt verbinding. Je wilt gezien en gehoord worden. Je wilt delen wat je beroert, wat je raakt, wat je verlangens en je behoeften zijn.

Je wilt ruimte, rust en ontspanning in je lichaam, zodat het leven en de liefde door je heen kan stromen. Je wilt van gepieker in je hoofd naar het genieten van je lijf en van elkaar. 

En aan het begin van een relatie lukt dat meestal wel, en je denkt dat het voor altijd zo blijft: elkaar woordloos begrijpen, precies aanvoelen hoe de ander zich voelt en vol overgave vrijen.

Maar op een dag realiseer je je dat je al twee maanden niet gevreeën hebt, of een half jaar. Dat je niet precies weet waar je partner mee bezig is en wat zijn verlangens of behoeftes zijn. Dat je die ook niet meer van jezelf weet. En dat je het laatste goede gesprek dat jullie samen hadden niet kunt herinneren.

Of je hebt ruzie…

Zelfs als jullie hetzelfde willen: liefde, verbinding, veiligheid, vrijheid, intimiteit en genot. En hoe meer je je best doet om het tij te keren, des te verder raak je van elkaar verwijderd. Logisch, want een oplossing bedenk je met je hoofd, terwijl je wilt voelen met je lichaam. Laat je hoofd en lichaam samenwerken, dan ontstaat de verbinding waar je zo naar verlangt.

Hoe je dat doet? Door gebruik te maken van de Zeven Sluiers en het Eerlijk Uiten. Een doeltreffende combinatie om je relatie opnieuw vorm te geven of te verdiepen: je leert hoe je communiceert over en met je gevoel en hoe je het weer leuk maakt in de slaapkamer.

De Zeven Sluiers 

Zijn de zeven stappen die je idealiter op een natuurlijke manier doorloopt in een relatie. Het begint met sluier één, een blik die iets te lang blijft hangen, handje vasthouden en een kusje op de wang. Gevolgd door een omhelzing, een kus op de mond, een tongzoen, wat gefriemel boven de kleren en een volgende keer onder de kleren. Op een gegeven moment gaan de kleren uit en in sluier zeven ontdek je elkaar volledig.

Wanneer je hier de tijd voor neemt ontstaat er een natuurlijke verbinding tussen je bekken en je hart: tussen seksualiteit en liefde. Tijdens een eerste relatie, meestal in de puberteit, gebeurt dit min of meer automatisch. Maar éénmaal all the way gegaan worden de sluiers in een volgende relatie te snel genomen. Soms al op één avond. Er is geen sprake van volledige hechting tussen seksualiteit en liefde, tussen je hart en je bekken en je raakt beschadigd.

Dat kun je herstellen door je relatie opnieuw te initiëren met de Zeven Sluiers, in combinatie met Eerlijk Uiten. Tijdens het Webinar vertel ik je precies hoe je dat doet.

Eerlijk Uiten 

Hoe vertel je wat je wilt en waar je behoefte aan hebt, zonder de ander te kwetsen? Hoeveel durf je van jezelf te laten zien, terwijl je het risico loopt dat je afgewezen wordt? 

Hoe zorg je ervoor dat het veilig genoeg is om je bewust te worden van je gevoelens en verlangens en ze te verwoorden naar je partner? En omgekeerd, zodat er weer verbinding ontstaat.

Jezelf eerlijk uiten: je gevoelens en behoeften delen, is een grote uitdaging. We zijn goed in het bedenken van oplossingen en wat er bij je partner moet veranderen. Maar kun jij nog voelen wat je voelt wat je behoeftes zijn? Of hoop je dat je partner een glazen bol heeft, zodat hij al jouw behoeftes kan vervullen, omdat het vanzelfsprekend is als je verliefd bent? Weet je wat de echte behoeftes van je partner zijn?

Waarom werkt Eerlijk Uiten?

Omdat je leert hoe je in contact komt met je behoeften en hoe je die op een eerlijke manier uit naar je partner. Daarvoor is het van belang dat je onderscheid leert maken in je waarneming, je gevoel, je behoefte en hoe je daar een verzoek (en geen eis of bevel) aan koppelt.

Zeggen wat je partner fout doet helpt niet en toch zijn velen tien, twintig of veertig jaar bezig hun partner te veranderen. Door het stellen van eisen, geven van opdrachten, zichzelf weg te cijferen of alles goed te vinden. Maar zo werkt het niet, omdat jij in geen van deze oplossingen zichtbaar wordt.

Jezelf laten zien, het delen van je gevoelens en je behoeftes is één van de spannendste elementen binnen een relatie. Misschien nog wel spannender als je fysiek blootgeven. Wil je weten hoe je dit doet?

Meld je dan aan voor het Webinar ‘Blij met elkaar als Minnaar’.

Je wordt meegenomen in de magische wereld van de Zeven Sluiers en het Eerlijk Uiten, zodat je opnieuw verliefd wordt op je eigen partner. Je ziet hem of haar weer als de man of vrouw waar je eens verliefd op werd.

Vertel eens wat meer over jezelf?

Mijn naam is Judith Bruin. Ik ben Natuurgeneeskundig Therapeut, Vallei Coach, mede-oprichter van de School of Authentic Being. Ik heb onder andere Oosterse filosofie gestudeerd, een jaartraining tantra gevolgd en ik loop het Taoïstische pad.

Ik ben altijd gefascineerd geweest door seksualiteit, maar ik ben een soort van seksloos opgevoed en er werd niet echt over gepraat: het bestaat, maar de prins op het witte paard is een sprookje. Toch stond er op zolder een boekenkast vol met romannetjes.

Ik heb lang geleefd in de spagaat tussen voelen dat er meer moet zijn, maar niet weten wat. Ik heb te vaak seks gehad dat ervoor zorgde dat ik me éénzaam voelde in plaats van verbonden. Ik wist niet beter en ik raakte steeds verder bij mezelf vandaan. Ik voelde dat het niet klopte, maar ik kon het niet duiden.

Na vijftien jaar huwelijk ben ik gescheiden en ik wist één ding zeker: ik ga nu vinden waar ik al die tijd naar op zoek ben. Als eerste vond ik het woord: Hieros Gamos, het Heilige Huwelijk. Hierbij draait alles om de verbinding. Niet alleen met je partner, maar vooral met jezelf. Die kwam binnen, dit was wat ik zocht.

Want voordat ik de stap nam om te scheiden had ik mijn grenzen zover verlegd, dat ik er fysiek bijna aan onderdoor ging. Ik was niet meer in staat om alleen voor mijn kinderen te zorgen. Eénmaal de knoop doorgehakt knapte ik lichamelijk snel op. Maar om weer te voelen wat mijn diepste verlangens waren en om die uit te spreken, dat was nog een hele opgave voor me. Het eerlijk uiten wat er in mij leeft vind ik nog steeds spannend. Het waren de natste jaren van mijn leven, maar ook de meest transformerende. Ik heb mijzelf teruggevonden en de liefde die ik zocht.

Ik heb acht kinderen gebaard en de meest gestelde vraag is: ‘Ben je gelovig?’ gevolgd door: ‘Wilde je altijd een groot gezin?’ Die laatste vraag kon ik nooit beantwoorden, totdat ik leerde over de energie in mijn eierstokken.

Die had ik klaarblijkelijk in overvloed en omdat mij niet geleerd is hoe ik die op een gezonde en veilige manier kan sturen, voelde ik een enorme stuwing om kinderen te baren. Eénmaal geleerd hoe ik die energie voor mijzelf kan gebruiken, voelde ik me daarvan bevrijd. Ik kan nu zoveel andere dingen met mijn seksuele energie, mijn levensenergie doen, zoals schrijven en lesgeven. En ik voel een enorme drive in me om dit jou ook te leren. 

Dit is wat Bernadette zegt over het Webinar

Ik heb totaal nieuwe informatie gehoord, ik ben gewoon verbaasd. Het klinkt als nieuw, maar ik voel dat het waar is. Zelfs mijn man keek mee en staat er nu voor open. Even alles laten bezinken en dan gaan we ervoor. Door de open en eerlijke manier waarop Judith haar verhaal doet, laat ze je voelen dat ook wij normaal zijn.

 © 2019 Mogelijk gemaakt door Rianne Weijer, www.eenwebsiteineenweek.nl