16 Maart Webinar ‘Blij met mijn Yoni-ei’

Je wilt meer verdieping in je seksualiteit

Je wilt genieten en meer plezier. Je wilt je veilig voelen als je intiem bent, zodat je makkelijker in opwinding komt en meer genot ervaart. Je wilt de liefde weer voelen.

Je wilt de magie terug van verliefd zijn

Je verlangt naar passie en veiligheid tegelijkertijd. Je wilt verbinding, maar ook ruimte voor jezelf. Je weet diep van binnen dat er meer moet zijn en je hunkert naar nieuwe wegen.

Je wilt voelen dat je leeft

Je wilt van jezelf en van je lichaam houden en maling hebben aan je putjes, vetrolletjes en rimpels. Je wilt blij zijn met je lichaam, dat is verandert omdat je moeder bent geworden, of omdat je ouder wordt. Je wilt dat er van je gehouden wordt en je wilt aangeraakt worden, zonder dat er meteen iets tegenover staat. 

Maar het lukt je niet

Seks is een ding geworden en is tussen jullie in komen te staan en je voelt je onmachtig. Jullie relatie leidt er onder en je ervaart een steeds grotere leegte. Je vindt het moeilijk om te verwoorden wat je voelt. Je man begrijpt het niet en het eindigt steevast in stilzwijgend verdriet of ruzie. Je vraagt je af of het aan jou ligt en of je de enige bent die hier mee tobt.

Je zoekt toenadering en je verlangt naar meer genot

Je wilt je wel overgeven, maar iets in je blokkeert. Je houdt er steeds vaker een kater aan over en je ervaart een niet te beschrijven leegte. Je man voelt zich afgewezen en een slechte minaar. Seks is een riedeltje waarvan je de uitkomst al kent, maar het geeft je niet de liefde die je wilt.

Je voelt je verloren en je bent verward 

De media laat je geloven dat de norm twee keer per week is, en dat een gezamenlijk orgasme, bereikt door penetratie, het toppunt van geluk is. En je maakt je zorgen. 

Echt, er is niets mis met je

Je bent normaal. Veel vrouwen lopen rond met dezelfde vragen en verlangens als jij. Dat is niet zo gek. Essentiële kennis over seksualiteit wordt ons niet gegeven. We denken dat we er alles van weten, maar we weten nog niet eens de helft. 

We kennen alleen fase één en twee van seksualiteit: het ontdekken van jezelf en het vrijen met een ander. En daar stop het in onze cultuur en we ontberen fase drie en vier: het beminnen van jezelf en het beminnen van een ander. Omdat dat ons niet geleerd wordt, heel je de beschadigingen die je in de eerste fases oploopt niet en raak je steeds verder van jezelf verwijdert.

Door bijvoorbeeld nare ervaringen, opvoeding, overtuigingen, pijnlijke menstruatie, een zware bevalling of pijn bij het vrijen raakt de verbinding tussen je hart en je bekken verstoort. Je trekt je terug tot boven je middenrif en je verliest het contact met jezelf. Je kunt je grenzen niet meer voelen en aangeven en je belandt in een visieuze cirkel. 

Wil je deze destructieve patronen verbreken?

Dat kan. Met behulp van zelfbeminning. Tijdens het Webinar ‘Blij met mijn Yoni-ei’ vertel ik je alles over de kracht van zelfbeminning en hoe het Yoni-ei je daarbij kan helpen. Hoe je eerst de relatie met jezelf verbetert en dan die met je partner. 

We gaan oefenen met de kracht van je Innerlijke Glimlach en je ontdekt wat het yoni-ei representeert, met welke steensoort je het beste kunt beginnen en hoe je het gebruikt en wat je er vooral niet mee moet doen.

Voor de duidelijkheid: je houdt je kleren aan en er vinden geen seksuele handelingen plaats. Alles wat tijdens het Webinar besproken wordt blijft binnen de groep. En heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van het Webinar, dan kun je altijd contact met me opnemen.

Praktisch

Het Webinar is op 16 Maart van 20.00 tot 21.00 uur.

Wat levert het Webinar je op?

Door allerlei misverstanden en onwetendheid is er een totaal vervreemd beeld van seksualiteit ontstaan. We zijn eerst 2000 jaar seksueel onderdrukt, waar we in de jaren ’60 gelukkig van zijn bevrijdt. Maar we zijn doorgeschoten naar onbegrensdheid en zo logischerwijs beschadigt. Bovendien zoeken we door gebrek aan kennis de oplossing buiten onszelf: wild-tantra, speeltjes of porno. Maar dat lost niets of slechts tijdelijk iets op. 

Tijdens het Webinar leer je hoe je opnieuw aanwezig kunt zijn in je bekken, onder je verkrampte middenrif. Zodat je voelt wat daar gebeurt en je je grenzen aan kunt geven. Maar ook wat je fijn vindt, want je partner heeft geen glazen bol. Je leert hoe je voorbij de woorden luistert. Hoe je de stilte in jezelf omarmt en hoe je vanuit jezelf spreekt en deelt. Je leert hoe je van jezelf houdt en zo meer geniet van seks.

Door zelfbeminning leer je dat je normaal bent, dat iedereen is opgebouwd uit dezelfde onderdelen, maar dat we allemaal anders zijn afgesteld. Daarvoor moet je aanwezig zijn in je bekken. En geloof me, je hebt een goede reden gehad om daar weg te geraken.

Wat houdt het Webinar in?

Je maakt kennis met het begrip zelfbeminning en het Yoni-ei. En de mogelijkheden die er zijn om een relatie met haar op te bouwen, zodat je in je eigen tempo voelt wat het Yoni-ei representeert: je baarmoeder.

Elke vrouw heeft een andere associatie met haar baarmoeder: vruchtbaarheid, maar ook onvruchtbaarheid, menstruatiepijn, vroeggeboorte, ongewenste kinderloosheid, verzakking, schaamte, creatie-vermogen, ongewenst zwangerschap, soa’s, pijn bij het vrijen of een fantastisch baarmoederorgasme. Het is allemaal oké en en jij bent normaal.

Het Webinar is het begin van het opbouwen of verdiepen van een positieve relatie met je Yoni: de heilig tempel waarin je baarmoeder een belangrijke plek heeft.

Je leert wat er voor nodig is om een veilig relatie op te bouwen met een Yoni-ei, en op welke manieren je een Yoni-ei stap voor stap in je leven kunt integreren: je slaapt bijvoorbeeld met het Yoni-ei in je hand, of ze krijgt een plaats op je altaar.

Mijn naam is Judith Bruin

Ik ben Natuurgeneeskundig Therapeut, Vallei Coach en mede oprichter van de School of Authentic Being. Ik heb onder andere Oosterse filosofie gestudeerd, een jaartraining tantra gevolgd en ik loop het Taoïstische pad.

Ik ben altijd gefascineerd geweest door seksualiteit, maar het heeft lang geduurd voordat ik wist waarom. Ik ben een soort van seksloos opgevoed: er werd niet echt over gepraat, het bestond. Maar, zo werd me vertelt, de prins op het witte paard is een sprookje. Toch stond er op zolder een boekenkast vol met romannetjes.

Ik heb te lang geleefd in de spagaat tussen voelen dat er meer moet zijn, maar niet weten wat. Ik heb te vaak seks gehad dat ervoor zorgde dat ik me éénzaam voelde in plaats van verbonden. Ik wist niet beter en ik raakte steeds verder bij mezelf vandaan. Ik snapte het niet, maar ik kon het niet duiden.

Na zeventien jaar huwelijk en zeven kinderen ben ik gescheiden en ik wist één ding zeker: ik ga nu vinden waar ik al die tijd naar op zoek ben. Als eerste vond ik het woord: Hieros Gamos, het Heilige Huwelijk. Hierbij draait alles om de verbinding. Niet alleen met je partner, maar vooral met jezelf. Die kwam binnen, dit was wat ik zocht.

Want voordat ik de stap nam om te scheiden had ik mijn grenzen zover verlegd, dat ik er fysiek bijna aan onderdoor ging. Ik was niet meer in staat om alleen voor mijn kinderen te zorgen. Eénmaal de knoop doorgehakt knapte ik lichamelijk snel op. Maar om weer te voelen wat mijn diepste verlangens waren en om die uit te spreken, dat was nog een hele opgave voor me. Het eerlijk uiten wat er in mij leeft vind ik nog steeds spannend. Het waren de natste jaren van mijn leven, maar ook bijzondere. Ik heb mijzelf teruggevonden en de liefde die ik zocht.

Ik heb acht kinderen gebaard en de meest gestelde vraag is: ‘Ben je gelovig?’ Gevolgd door: ‘Wou je altijd een groot gezin?’ en ‘Waarom zoveel?’ Die laatste vraag kon ik nooit beantwoorden, totdat ik leerde over de energie in mijn eierstokken.

Die had ik klaarblijkelijk in overvloed en omdat mij niet geleerd is hoe ik die op een gezonde en veilige manier kan sturen, voelde ik een enorme stuwing om kinderen te baren. Eénmaal door zelfbeminning geleerd hoe ik die energie voor mijzelf kan gebruiken, voelde ik me daarvan bevrijd. Ik kan nu zoveel andere dingen met mijn seksuele energie doen: schrijven, lesgeven en een bedrijf opbouwen. En daar heb ik ongelofelijk veel plezier van.

 © 2019 Mogelijk gemaakt door Rianne Weijer, www.eenwebsiteineenweek.nl