Seksualiteit

Vrijen met een man, kan dat dan? Vrijen met een vrouw, hoe doe je dat nou?

We willen allemaal gewoon genieten van seksualiteit en als je verliefd bent lukt het meestal nog wel. Maar als dat voorbij is, sta je er vaak toch een beetje beteuterd bij en de afstand tussen jullie wordt langzaam aan groter.

Om de verbinding te voelen waar je naar verlangt is het noodzakelijk dat je beiden aanwezig bent in zowel je hart als je bekken. Zodat je je als vrouw kan overgeven aan het mannelijke en je als man het vrouwelijke kunt doordringen. Met zowel je penis alsook je bewustzijn.

Een vrouw kan zich alleen overgeven aan haar man als ze weet dat hij bij haar aanwezig blijft. Op het moment dat ze genot voelt, maar ook als ze pijn of verdriet heeft. Dan is ze in staat om te ontvangen wat hij haar geven wil.

Een man kan een vrouw alleen doordringen en vrijheid ervaren als hij voelt dat ze hem onvoorwaardelijk ontvangt. Zijn genot, maar ook zijn pure zijn.

Om dit te laten gebeuren moet je aanwezig zijn in je lichaam. Seks heb je met je lichaam. Dus neem je aan dat je aanwezig bent in je lichaam als je seks hebt. Maar om allerlei redenen blijkt dat niet het geval te zijn. Vergelijk het met drank of drugs. Je voelt je fantastisch, maar toch ben je niet bewust in je lichaam aanwezig.

Verdriet, genot, extase of ontroering zorgt voor verbinding als je beiden in je lichaam aanwezig bent. Als één van beiden niet aanwezig is ontstaat er een leegte: de vrouw opent zich, maar de man doordringt haar niet volledig. Of de man doordringt haar heilige ruimte, maar ontmoet haar niet.

Om aanwezig te zijn in je lichaam, is het goed om opnieuw te beginnen. Om terug te gaan naar het punt waar je elkaar leuk vond voordat je seks had. En dan stap voor stap elkaar opnieuw te ontdekken en bij elke stap aanwezig te blijven. Het is een uitdaging om als het lekker is je verlangen niet om te laten slaan in begeerte. En als je het pijnlijk is, je verdriet of boosheid niet te gebruiken om je af te sluiten.

De Zeven Sluiers helpt je hierbijDe zeven sluiers zijn de zeven overgangen die je ontsluiert in elke relatie. Op zowel seksueel als emotioneel niveau. Idealiter neem je hier ruimschoots de tijd voor, en bij een eerste relatie gebeurt het op een natuurlijke wijze. Maar bij een volgende is er vaak, onder invloed van hormonale stuwing, sprake van haast.

Je ontneemt jezelf niet alleen de vreugde van het ontdekken, maar je verstoort zo het hechtingsproces. En dan wordt je op een ochtend wakker en denk je: ‘Wie houdt mij eigelijk uit mijn slaap met zijn gesnurk?’

Om daar uit te komen doorloop je opnieuw de zeven sluiers. Zo laat je je seksuele identiteit door rijpen en verbindt je hart zich met je bekken.

Voelend Communiceren 

De Zeven Sluiers hebben alleen het gewenste effect als je leert communiceren over je gevoelens en je behoeften. Dat blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn. Hoe vertel je wat je wilt en waar je behoefte aan hebt, zonder de ander te kwetsen? Hoeveel durf je van jezelf te laten zien, terwijl je het risico loopt dat je afgewezen wordt?

Hoe zorg je ervoor dat het veilig genoeg is om je bewust te worden van je gevoelens en behoeften en ze dan te verwoorden naar je partner? En omgekeerd, zodat er weer verbinding ontstaat.

Jezelf eerlijk uiten: je gevoelens en behoeften delen, is een grote uitdaging. We zijn goed in het bedenken van oplossingen en wat er bij je partner moet veranderen. Maar hoe zit het met jou? Kun jij nog voelen hoe je je voelt wat je behoeftes zijn? Weet je wat de behoeftes van je partner zijn? Hoop je dat je partner een glazen bol heeft, zodat hij al jouw behoeftes kan vervullen? Omdat het vanzelfsprekend is als je verliefd bent?

Waarom werkt voelend communiceren?

Omdat je leert hoe je in contact komt met je behoeften en hoe je die op een eerlijke manier uit naar je partner. Daarvoor is het van belang dat je onderscheid leert maken in je waarneming, je gevoel, je behoefte en hoe je daar een verzoek (en geen eis) aan koppelt.

Zeggen wat je partner fout doet helpt niet en toch zijn velen tien, twintig of veertig jaar bezig hun partner te veranderen of proberen te begrijpen. Door het stellen van eisen, geven van opdrachten, zichzelf weg te cijferen of alles goed te vinden. Maar zo werkt het niet, omdat jij in geen van deze oplossingen zichtbaar wordt.

Jezelf laten zien, het delen van je gevoelens en je behoeftes is één van de spannendste elementen binnen een relatie. Misschien nog wel spannender als je fysiek blootgeven. Wil je weten hoe je dit doet?

De zeven sluiers in een notendop

Sluier één begint al met een blik die iets te lang blijft hangen. Daaruit volgt misschien wel een omhelzing, een kus op de mond, een tongzoen, wat gefriemel met de kleren aan en onder de kleren. En in sluier zeven ontdek je elkaar volledig en zeg je ‘Ja’ tegen een liefdesbaby, of een gezamenlijke toekomst. 

Je kunt op één avond door alle sluiers heen racen, dat kan ook heel leuk zijn. Maar wanneer je dat proces vertraagt ontstaat er een natuurlijke verbinding tussen seksualiteit en hechting.

Gedurende de training doorloop je de zeven sluiers opnieuw. Het brengt je in de gelegenheid om de verbinding tussen je hart en je bekken te herstellen of te verdiepen – zowel bij een bestaande als nieuwe relatie – en het geeft je het plezier en genot in vrijen terug.

Terug

 © 2019 Mogelijk gemaakt door Rianne Weijer, www.eenwebsiteineenweek.nl