Is een droomrelatie een utopie? Niet als je de Zeven Sluiers respecteert

Je hebt de appels geschild. De boter is op kamer temperatuur. De handjes van je vierjarige zoontje zijn gewassen en zijn mouwen zijn opgestroopt.

‘Ik mag kneden hè?’

Zelfverzekerd kijkt hij je aan. ‘Ik ga een appeltaart voor papa’s verjaardag maken.’ ‘Mag ik de eieren stukslaan.

De eieren.

Je zoon van zestien heeft gisteravond met zijn vrienden ei-tosti’s gemaakt.

Zonder eieren geen appeltaart.

Zo is het ook met relaties. Als er één belangrijk ingrediënt ontbreekt gaat het mis.

Je wilt je man net zo lief en grappig vinden als in het begin van je relatie. En net zo aantrekkelijk. Soms is het er. Maar het ontglipt je zodra je de remsporen in de wc ziet. Of als hij liever Formule 1 kijkt dan met jou een wijntje drinkt.

Je denkt terug aan jullie eerste zoen. En aan hoe je de minuten aftelde voordat je hem zag. Een schril contrast met nu.

Want je wilt dat hij het uit zichzelf doet. Jouw die knuffel geven als je voor een zenuwbehandeling naar de tandarts moet.

Als je je relatie wilt verbeteren zonder relatietherapeut, dan zijn de Zeven Sluiers echt iets voor jou.

De zeven sluiers? Daar heb ik nog nooit van gehoord.

Dat is niet zo vreemd. In onze cultuur is alleen de zevende sluier nog bekend. Die, die de bruid draagt tijdens de huwelijksbelofte. De zevende sluier is de laatste bescherming die voorkomt dat je de verkeerde partner kiest. Er zijn nog zes sluiers die hieraan voorafgaan.

De buitenwereld komt bij ons binnen via onze zintuigen. Als je bijvoorbeeld agressie, opdringerigheid of ongewenste seksuele toenadering ontmoet, is dat niet prettig. Je lichaam heeft dan zeven energetische sluiers om je daartegen te beschermen. Zij stellen je in staat om je grenzen aan te geven.

Je kunt iemand dus ook tóélaten. Ook fysiek.

Sex begint al bij het eerste oogcontact. Je leest het verlangen en de beschikbaarheid in elkaars ogen. Daarop volgt de dans van de zeven sluiers, waarin je de verschillende fases doorloopt. Het uiteindelijke doel is versmelting. 

De zeven sluiers is een initiatie die zorgt voor vertraging. Vertraging is nodig om het kwetsbare proces van samensmelting in goede banen te leiden. Zodat de kans op vergissingen wat betreft, de kwantiteit van sekspartners, onbevredigende seks en ongewenste zwangerschap, kleiner wordt. Zo voorkom je beschadigingen en ziekte.

Idealiter doorloop je de sluiers één voor één. Sluier één omvat het hand in hand lopen en de kus op de wang. Sluier zeven is het maken van een liefdesbaby, of elkaar het vertrouwen geven in een gezamenlijke toekomst.

Pas wanneer een bepaald niveau van intimiteit ten volle is geproefd wijkt sluier één voor sluier twee. Als je voor elke sluier de tijd neemt, wordt er op een steeds dieper niveau intimiteit geopenbaard.

Maak je haast om naar sluier zeven door te stoten, dan is hier geen ruimte voor. Je slaat sluiers over. Er is geen tijd om de verbinding tussen je hart en je bekken aan te leggen. De diepe verbinding die nodig is voor een gelukkige, langdurige liefdesrelatie komt niet tot stand.

Nu begrijp je waarom er zoveel relaties stranden.

Waarom zou ik de zeven sluiers toepassen?

Als je verliefd bent, ben je ervan overtuigd dat het voor eeuwig is. Totdat je wordt ingehaald door de realiteit en je je afvraagt wie die man eigelijk is? Of wie je zelf bent? En of je zo wel door wilt?

Volgens RTLnieuws ligt het echtscheidingspercentage op bijna veertig procent.

De zeven sluiers is een oefening om verstarde patronen te doorbreken. Om je seksleven naar een hoger niveau te tillen, of om oude wonden te genezen. Of om opnieuw verliefd te worden.

Je begint aan de zeven sluiers als jullie beiden bereid zijn om een commitment aan te gaan

De zeven sluiers veranderen je relatie. Je voelt en je ziet dingen bij elkaar en bij jezelf die je van te voren niet kunt bedenken. Het opnieuw openen van je hart maakt je kwetsbaar. Je kunt alleen aan de zeven sluiers beginnen wanneer je een partner hebt die je vertrouwt. Die van je houdt en die het proces even belangrijk vindt als jijzelf.

Ik wil wel maar mijn man gaat dat echt niet doen.

Het is logisch dat je man sceptisch is. Hij snapt niet waarom je dit wilt doen. Hij wil dat alles blijft zoals het nu is en hij vraagt zich af welke vriendin je dit heeft ingefluisterd.

Maar als jij je man laat merken hoe belangrijk jij het vindt voor jullie relatie is, kan hij niet weigeren. Jij moet hem de noodzaak ervan in laten zien. Daar heb je kennis voor nodig.

In het Westen is die kennis verloren gegaan, maar in het Oosten is hij nog springlevend.

Tijdens de lezing ‘De Zeven Sluiers, respecteer ze en je krijgt de relatie van je dromen’ neem je deze eeuwenoude kennis tot je. Je ontdekt wat elke sluier inhoudt, hoe je aan de zeven sluiers begint, en waar je op moet letten. Zodat je je relatie naar een hoger plan tilt en er weer naar uitkijkt om samen oud te worden.

Zorg dat je erbij bent.

Bemin Jezelf,

Judith